Jämställdhet tema för vismöte

Tina Wilhelmsson ledde Visans Vänners möte den 17 januari, som hade temat Jämställdhet. Det angelägna temat kom att omfatta visor som besjöng jämställdhetsproblematiken mellan kvinnor och män. Stefan Demerts skäggiga och “manhaftiga” Emma Karolina Magdalena Mackadam axlade kraftkarlens roll. Kvällens värd vände också upp och ned på förment traditionella föreställningar om könens roller i flera egna sånger, som t ex “ÄngelFängelse”.

Andra sånger handlade om situationer och företeelser, i skämtsam såväl som eftertänksam ton.

Kvällens fria avdelning fylldes av alltifrån finstämd berättelse om sagoväsen till naturlyriska utsvävningar.
Flera vissångare sjöng egna kompositioner till eget ackompanjemang på gitarr eller piano. Andra åtnjöt stöd av föreningens egen orkester som också ledde allsångerna. Sammantaget en fin och omväxlande kväll med gamla och nya visvänner.

Ingvar Graflund sjunger Emancipationsvisan av Stefan Demert